آموزشگاه آنلاین ستاره‌شناسی: آموزش ببینید، تلسکوپ جایزه بگیرید! نام‌نویسی
 استفاده از روش استرومتری جهت یافتن سیاراتی که به دور ستارگان دیگر می چرخند حدود 50 سال به طول می انجامید اما تا کنون چیزی جز یک سیاره بیرونی یافت نشد. اما در نهایت اخترشناسان سیاره ای دقیقاً به اندازه مشتری تحت عنوان VB10B و با استفاده از همین روش یافتند.
 استرومتری فرآیندی دشوار بوده و نیازمند محاسبات دقیقی در دوره طولانی می باشد. پس چرا ما به طور مستمر فعالیت خود را دنبال می کنیم؟

استفان پراودو، ستاره شناس معروف خاطر شناس کرد که:

شیوه مزبور جهت پی بردن به شکل منظومه خورشیدی نظیر مجموعه ما بسیــار مطلوب است و شاید این منظومه ما باشد که وجود سایر اراضی و کیهان ها را مخفی کرده است در ادامه نیز افزود: "ما سیاره ای مشابه مشتری در همان فاصله نسبی سیاره مشتری خود، مشاهده کردیم. سیاره ای در مجاورت ستاره ای کوچک!
 

 
این امکان وجود دارد که ستاره مزبور سیارات سنگی نیز داشته باشد. زیرا زیرا بیش از 7 تا از این10 ستاره کوچک هستند، به این معنا که سیارات بیش از آنچه که ما تصور می کردیم، هستند.

یافته ها حاکی از این حقیقت هستند که استرومتری، شیوه مطلوبی برای کشف سیارات در هر دو نوع تلسکوپ های زمینی و فضایی است؛ برای مثال، شیوه مشابهی به وسیله سیم لایت اسفاده شده، اصطلاحی که ناسا آن را توسعه داد جهت ماموریت های فضایی که اخیرا کشف شده اند.

سیاره اکتشافی چیزی در حدود 20 سال نوری با صورت فلکی اکیولا فاصله دارد و گازی است.

عظیم و شش براب از مشتری بزرگ تر که در فاصله ای مناسب به دور ستاره مادر می چرخد و به همین علت آن را " مشتری سرد " می نامند، دقیقا شبیه سیاره ما، دمای داخلی سیاره تقریباً اندازه دمای زمین است.

ستاره ی سیاره یافت شده  بسیار کوچک است، به همین دلیل آن را کوتوله می نامیم و تنها یک بیستم خورشید ماست، اما به اندازه ای است که می تواند ذرات را در مرکز منتشر کند و مانند ستارگان بدرخشد. سالها، کوچک ترین ستاره شناخته شده قلمداد می شد و اکنون این کوتوله یک عضو جدید  پیدا کرده است

نویسنده: خسرو جعفری زاده

مدیر وب سایت آسمان شب ایران، عکاس آسمان شب

celestron banner 02

iranoptic 03

هر هفته یک چهره از آسمان شب ایران را پیش چشمان شما خواهیم آورد