آموزشگاه آنلاین ستاره‌شناسی: آموزش ببینید، تلسکوپ جایزه بگیرید! نام‌نویسی
شاید آهنگ زیبای ) FLY Me To The Moon ( راشنیده باشید ، آهنگی که در سال 1954 توسط بارت هوارد ساخته شده و خوانندگان موسیقی پاپ در غرب بارها آن را در سبکهای مختلف اجرا کردند آهنگی که ما را به دیدن دنیایی دیگر دعوت می کند و آرزوی دیر باز بشر را برای رسیدن به ماه ، سیارات ، ستارگان و دنیای زیبای بالای سرمان نمایان می کند.
 شاید سفر به فضا ، و دیدن دنیای ناشناخته ی ماه ، مریخ ، مشتری و... زمانی تنها در تخیل و آرزوهای بر باد رفته تحقق می یافت اما اکنون بشر می داند که بیشتر اینها دست یافتنی و ممکن است . هم اکنون که این مقاله را می خوانیم ,دو مریخ نورد از ناسا به نامهای روح و فرصت که از مدت ها پیش کاوشگری و عکسبرداری از سطح مریخ را شروع کرده اند ، همچنان به فعالیت ادامه می دهند . ناسا برنامه ی بسیار پرخرج و گسترده ای را برای فرستادن فضا نوردان به مریخ آغاز کرده و احتمالاً چنین امری در سالیان نه چندان دور محقق می شود .

نزدیک به چهل سال پیش در رقابت بزرگ فضایی مابین دو ابر قدرت شرق و غرب آمریکائیها موفق شدند ، نخستین قهرمانان فضایی را در ماه پیاده کنند! واقعه شگفت انگیز و مهمی که بعدها دیگر تکرار نشد چرا که دیگر لزومی به انجام مجدد این کار هم نبود. روسیه ( اتحاد جماهیر شوروی ) این رقابت را باخت و رسانه های جمعی بارها و بارها تصاویر ارسالی از فرود فضانوردان در ماه را برای مخاطبین پخش کردند . چند روز پیش خبری مهم به نقل از(yahoo.news) بدین شرح منشر شد : ناسا در نظر دارد که مجدداً سفر به ماه را مورد مطالعه قرار دهد .

ریاست جمهوری آمریکا در میان جمعی از کارکنان ناسا اعلام کرد که بودجه ی خاصی برای این مهم در اختیار ناسا قرار می گیرد و دلیل مهم این سفرها ، تقویت روحیه کاوش و اکتشاف در میان دانشمندان فضایی است . ایشان افزودند: اکتشاف چه در علوم پزشکی و مهندسی باشد و چه در زمینه ی فضایی امری بسیار خطیر و شریف است و روحیه ی اکتشافی همواره باید در میان ملتها زنده و پویا باشد ! در هرحال شاید این سرمایه گذار ی سنگین دوباره، دانشمندان را تشویق کند که بعداز حدود 40 سال ردپائی در ماه برجای گذارند . ناگفته پیداست که ما حتی به قطره ای از اقیانوس علم و معرفت دنیای اطرافمان دست پیدا نخواهیم کرد و پیشرفت علمی بشر هر قدر که سریع باشد آنقدر ناچیز و ناقص است که ما را به شناخت بخش کوچکی از پدیده های کیهانی سوق خواهد داد .

حتی اگر بشر بتواند به سرعت های باور نکردنی ( نزدیک به نور) دست یابد چگونه می تواند به نقاطی از فضا برسد که میلیون ها سال نوری از زمین فاصله دارند ؟! این وسعت و انبساط جهانی آنقدر شگفت انگیز و بی انتهاست که حتی تصور آن با مدرن ترین تئوری های پیچیده ی اختر فیزیک بسیار دشوار می نماید ، پس بیایید فعلاً در حد منظومه ی خودمان( شمسی ) سیر کنیم و زیاد دغدغه ی مسافت های طولانی تر را نداشته باشیم . عمرمان آنقدر زیاد نیست که با موشکهای فضایی امروز [ با محدودیت های که دارند ] خود را به مرزهای بیکران برسانیم !! (هرچند که تلسکوپهای فضائی قدرتمندی چون هابل تصاویر بی نظیری را از کهکشانهای بسیار دور در اختیار ما می گذارند!) هم اکنون بشر تصمیم گرفته که مسافرت های فضایی را بصورت پر رونقی به راه بیاندازد. جدیدترین خبر به نقل از رویترز حاکی است که یک هتل فضایی در سال (2012) به روی گردشگران و علاقمندان توریسم فضایی گشوده می شود ! مهمانان در ظرف 80 دقیقه به این هتل ( سوئیت فضایی ) خواهند رسید . این هتل گران قیمت فضایی به مدت سه روز میزبان توریستها خواهد بود و خرج هر میمهان در این مدت در حدود 4 میلیون دلار خواهد شد!میهمانان با خزیدن داخل پانلهای خاصی که در چهار طرف سوییت قراردارد میتواننددر یک روز (15) بار طلوع خورشید را نظاره گر باشند ! تمهیدات خاصی توسط آرشیتکتها برای اتاقهای خواب سه نفره و حمام این هتل در نظر گرفته شده و مشکل بی وزنی یکی از معضلاتی است که توریستها با آن مواجه خواهند بود و لذا باید خود را باشرایط جدید وفق دهند .

 ساخت و راه اندازی این هتل فضایی با شکل و شمایل مولکولی اش تنها قدم اول خواهد بود و در کنار آن یک کمپانی بزرگ آمریکائی تصمیم گرفته که سیاره ی مریخ را برای توریست ها بصورت قابل سکونت درآورد! سرمایه گذاران بسیار ثروتمندی از ژاپن ، آمریکا و امارات متحده ی عربی !! در حال گفتگو با این کمپانی هستند که البته نام آنها فاش نشده است ، به هر حال کمپینگ در مریخ یکی از برنامه هایی است که این کمپانی به دنبال محقق کردن آن می باشد !هتل بزرگ فضایی که در سال 2012 افتتاح می شود میلیارد ها دلار درآمد را برای سرمایه گذاران آن به دنبال خواهد داشت چرا که پیش بینی شده حدود 40000 نفر از سراسر دنیا برای این مسافرت گران قیمت بتوانند ثبت نام کنند ! هزینه ای که از توریست ها گرفته می شود نه تنها خرج سه روز مسافرت آنها را تأمین می کند بلکه هزینه های آموزشی هشت هفته ای آنها را نیز پوشش می دهد . این کلاسهای سخت آموزشی در یک کمپ فضایی به سبک فیلمهای جیمز باند در یک جزیره ی استوایی برگزار می شود ! هر کدام از شاتل هایی که مسافران را به هتل می رسانند قادر خواهند بود شش نفر از توریست ها را با خود همراه داشته باشند . همیشه این ترس در میان توریستها وجود خواهد داشت که آیا سالم و به موقع به خانه برمی گردند ؟! برای التیام این خوف شاتل فضایی چسبیده ، به هتل و به دور زمین پرواز خواهد کرد تا هر لحظه که مدت اقامت توریست ها در فضا تمام شد ، آنان را در مدت کوتاهی به زمین بازگرداند !شاید سفر به ماه نیز در آینده رونق یابد و توریستها بتوانند با پرداخت مبالغی هنگفت رویاهای عاشفانه ی خود را تحقق بخشند!

متن ترانه

 FLY ME TO THE MOON Fly me to the moon And let me play among the stars Let me see what spring is like On Jupiter and Mars In other words hold my hand In other words darling kiss me Fill my life with song And let me sing forevermore You are all I hope for All I worship and adore In other words please be true In other words I love you


نویسنده: خسرو جعفری زاده

مدیر وب سایت آسمان شب ایران، عکاس آسمان شب

celestron banner 02

iranoptic 03

هر هفته یک چهره از آسمان شب ایران را پیش چشمان شما خواهیم آورد