
تلفظ آن مشابه کلمه ی "maki-maki" است. Mike Brown – ستاره شناس و یکی از کاشفان Makemake - در وبلاگ خود نوشته است که : IAU پس از شش ماه پیشنهاد وی را برای اختصاص یک نام مناسب به این جرم پذیرفت.

Makemake هم اکنون چهارمین سیاره ی کوتوله و سومین پلوتوئید موجود در منظومه ی شمسی است که تنها یک ماه پس از ایجاد شدن رده بندی جدید پلوتوئیدها به این رده وارد شد. از نظر رصدی Makemake دومین جرم در کمربند کوئیپر پس از پلوتو است و با قدر ظاهری در حدود 16.7 قابل رویت است. این میزان درخشندگی برای تلسکوپ های آماتوری کافی بنظر می رسد.
این جرم را می توان در صورت فلکی Coma Berenices مشاهده کرد. تلسکوپ فضایی اسپیترز در طیف مادون قرمز به مطالعه ی Makemake پرداخته است. این پلوتوئید ممکن است دارای گاز متان باشد. اندازه ی دقیق این خرده سیاره هنوز مشخص نیست ، با این حال ستاره شناسان با توجه به داده های اسپترز و شباهت طیفی آن با پلوتو، برای این جرم اندازه ای را در حدود قطر 1.500 تخمین زده اند. تا کنون هیچ کاوشگری مدار چرخش Makemake را آشکاسازی نکرده است. این جرم توسط Mike Brown ، Chad Trujillo و David Rainowitz در تاریخ 31 مارس 2005 کشف شد. درست قبل از عید پاک آن سال و آنها این جرم را در ابتدا Easterbunny نامگذاری کرده بودند ( که آسانتر از گفتن 2005 FY9 و یا 136472 است ) و پس از درگیری با چند اسم متفاوت ،سرانجام نام Makemake را انتخاب کردند .Makemake آفریننده ی بشریت و خدای حاصلخیزی در اساطیر جزیره ی اقیانوس جنوبی است. او خدای فرمانده ی Tangata در آیین مرد پرنده بود و به شکل پرندگان دریایی که تجسم خارجی آن بودند پرستش می شد. سمبل مادی او یک مرد با یک سر پرنده بود که می توان آن را در سنگ نوشته های جزیره یافت.