آموزشگاه آنلاین ستاره‌شناسی: آموزش ببینید، کارنامه دریافت کنید! به دوستان خود بپیوندید
سیاره زیبای اورانوس با رنگ آبی - سبز در آسمان شامگاهی تابستان قابل رویت است. این سیاره در سال 1387 و سال آینده مهیمان صورت فلکی دلو خواهد بود و یکی از راه های مناسب برای یافت این سیاره، اسفاده از ستاره فی - دلو از قدر 4.2 است.

اورانوس در اوایل تابستان کمی پس از غروب خورشید در بالای افق شرقی با ابزار مناسب  قابل مشاهده خواهد بود و این روند تا آذرماه 1387 ادامه خواهد داشت. پس از گذشت این زمان سیاره اورانوس از دید ظاهری ما در پشت خورشید پنهان می شود و دو ماه بعد یعنی در بهمن ماه بار دیگر از افق شرقی و آن هم در صبحگاه قابل رویت خواهد بود. سیاره اورانوس تا مهرماه در حالت برگشتی ( حرکت رجعی ) است. دلیل این موضوع، جلو افتادن سیاره زمین از سیاره اورانوس در گردش به دور خورشید است. رصد سیاره اورانوس و قمرهای آن می تواند بسیار جذاب باشد.

 

ID Mag PA " Sep " Name
I 14.4 344 13.5 Ariel
II 15.0 177 2.3 Umbriel
III 14.0 347 15.2 Titania
IV 14.2 164 41.0 Oberon
V 16.5 177 3.9 Miranda

اما سیاره اورانوس دارای قدری در حدود  5.8 است. اگر جزو رصدگران تیزبین و با پشتکار باشید، می توانید در آسمان کاملاً تاریک و به دور از نور شهر این سیاره را در بین ستارگان تشخیص دهید. اما برای بررسی بیشتر بر روی این سیاره استفاده از تلسکوپهای مناسب با قطر دهانه بالا و فاصله کانونی زیاد بسیار مناسب است. قطر ظاهری سیاره اورانوس در آسمان در حدود 3.58 ثانیه قوسی است و رصد آن به بزرگنمایی بالایی نیاز دارد. یکی از ابزارهای مناسب برای رصد این سیاره تلسکوپ های ماکستو و یا تلسکوپ های اشمیت کاسگرین است. 

 

نویسنده: خسرو جعفری زاده

مدیر وب سایت آسمان شب ایران، عکاس آسمان شب

celestron banner 02

iranoptic 03

هر هفته یک چهره از آسمان شب ایران را پیش چشمان شما خواهیم آورد
  • شب سکوت کویر

    عکاس : طاها قوچکانلو   زیباترین شب ها، شب های کویر است. شب هایی که آسمان پر از ستاره است. سکوت و خلوت کویر باعث می شود

    ...
  • شب یلدا و انقلاب زمستانی

    عکاس :مریم واعظی   ایرانیان شب یلدا را مانند نوروز با یک اتفاق نجومی جشن می گیرند. شب یلدا مصادف با رویدادی به نام

    ...