مهمترین هدف از تشکیل هر انجمنی فراهم آوردن زمینه ها و امکانات برای آن نوع فعالیتهایی است که علی الاصول افراد یا گروه ها به تنهایی از عهده انجام آن بر نمی آیند. برپایی گردهمایی در سطح ملی، برگزاری کارگاه های آموزشی، اطلاع رسانی عمومی، ایجاد هماهنگی بین گروه های مختلف، کمک به ارتقاء سطح فعالیتهای گروه ها و افراد، از جمله این فعالیتها است. اجرای فعالیتهای فوق و بسیاری فعالیتهای مشابه برای بسیاری افراد و گروه ها به تنهایی یا ممکن نیست، یا در صورت ممکن بودن نیز نمی تواند تداوم داشته باشد. از موارد مهم فعالیتهای انجمن علمی همچنین سازماندهی فعالیتهای گروه ها و فراهم آوردن شرایطی است که موجب توسعه و گسترش آن علم یا زمینه در سطحی بالاتر باشد. برای مثال، انجمن نجوم ایران از دل فعالیتهای انجمن فیزیک ایران در آمده است، پیش از آن نجوم به صورت کمیته ای در انجمن فیزیک فعالیت می کرد.
شاخه آماتوری انجمن نجوم، که با هدف کلی بهبود و ارتقاء نجوم آماتوری تاسیس شده است، تاکنون با حمایت مستقیم انجمن توانسته است برخی از فعالیتهای فوق را انجام دهد. اما از آنجا که بودجه انجمن، که بخشی از آن توسط حق عضویت اعضا تامین می شود، برای فعالیتهای خود انجمن در چارچوب نجوم حرفه ای نیز کافی نیست، شاخه برای تداوم بخشیدن و گسترش دادن فعالیتهای خود،که حتی علاقمندان "تازه کار" را نیز در بر بگیرد، نیاز به جلب بودجه از منابع مختلف است. پرداخت حق عضویت از طرف اعضای آماتوری در رسیدن به این هدف و اهداف دیگر در چارچوب نجوم آماتوری بسیار حیاتی است. ما امیدواریم در آینده ای نزدیک مجموعه برنامه هایی را که می توانیم با تکیه بر حق عضویتهای اعضا انجام دهیم به اطلاع اعضا برسانیم. امید است با حمایتهای هرچه بیشتر منجمان آماتور کشورمان، شاهد رشد روزافزون نجوم آماتوری چه در سطح کمی و چه در سطح کیفی باشیم.
به پیوست خلاصه فعالیتهای شاخه آماتوری تاکنون تقدیم می گردد.
فعالیتهای جدید شاخه آماتوری انجمن نجوم ایران ۲۰/۱۰/۱۳۸۴
شاخه آماتوری انجمن نجوم ایران فعالیتهای خود را از زمستان ۸۴ تا زمستان ۸۵ به این شرح پیش بینی میکند:
گردهمایی و کارگاه مقدماتی نجوم آماتوری : ۶ و ۷ بهمن ۸۴ : دانشگاه تفرش ××× کارگاه آموزشی خورشیدگرفتگی : ۱۹ اسفند ۸۴ : تهران ××× تور ۹روزه کسوف : ۵ تا ۱۳ فروردین ۸۵ : ترکیه(آنتالیا) ××× شب یوری(نخستین سفر انسان به فضا) : ۲۳ فروردین ۸۵ ××× ششمین ماراتن مسیه ایران : ۷ و ۸ اردیبهشت ۸۵ : کاروانسرای قصر بهرام ××× روز جهانی نجوم(مسابقه سراسری نجوم) : ۱۵ اردیبهشت ۸۵ : در سراسر ایران ××× گردهمایی و کارگاه مقدماتی نجوم آماتوری(همزمان با همایش دانشجویی نجوم) : ۲۸ و ۲۹ اردیبهشت ۸۵ : دانشگاه آزاد میبد ××× جشنواره ساعتهای آفتابی(در روز انقلاب تابستانی) : ۳۱ خرداد ۸۵ : در سراسر ایران ××× کنام۴ : کارگاه پیشرفته عکاسی نجومی (با حضور مدرسان خارجی و ایرانی) : ۲۸ تا ۳۰ تیر ۸۵ : دانشگاه زنجان ××× رقابت رصدی سالانه مشابه ماراتن مسیه : ۲ و ۳ شهریور ۸۵ : کاروانسرای قصر بهرام ××× دومین گردهمایی منجمان آماتور ایران : ۱۵ تا ۱۷ شهریور ۸۵ : مشهد ××× روز جهانی فضا/کنام۵ : پاییز ۸۵ ××× نخستین گردهمایی منجمان آماتور خاورمیانه : ۴ تا ۶ بهمن ۸۵ : منطقه آزاد ×××
خلاصه فعالیتهای نجوم آماتوری انجمن نجوم ایران در سال ۱۳۸۴
عنوان تاریخ محل برگزاری
روز نجوم ۲۶ فروردین پارکها یا فرهنگسراها در سطح کشور
[در تهران، مشهد، رشت، زنجان، اصفهان، شیراز، سعادتشهر و یزد برگزار شد.]
باشگاه نجوم تهران آخرین چهارشنبه هر ماه دانشگاه امیرکبیر
باشگاه نجوم مشهد آخرین پنجشنبه هر ماه سالن زندهیاد صادقیپور مشهد
باشگاه نجوم اصفهان آخرین دوشنبه هر ماه کتابخانه مرکزی شهرداری اصفهان
کارگاه ملی نجوم آماتوری
کنام ۳
[عکاسی نجوم مقدماتی] ۲۰ و ۲۱ مرداد ۱۳۸۴ تهران
گردهمایی سالانه
نجوم آماتوری ایران شهریور ۱۳۸۴ مشهد