آموزشگاه آنلاین ستاره‌شناسی: آموزش ببینید، کارنامه دریافت کنید! به دوستان خود بپیوندید
دو عضو  عجیب در کمربند کویی اخترشناسان جفتی از اجرام کوچک کمربند کویی پر را کشف کرده اند که از نظر گرانشی به یکدیگر وابسته اند .چیزی که دانشمندان را شگفت زده کرده ، فاصله ی بسیار زیادی است که بین این دوتایی وجود دارد(حدود 125000 کیلومتر) .
اخترشناسان می گویند برای مقایسه می توان گفت این دو جرم مانند دو توپ بیس بال هستند در فاصله ی 200 کیلومتری بر روی یکدیگر از نظر گرانشی تأثیر می گذارند !

دوتایی 2001QW322 در فاصله ی 43 واحد نجومی یا 605 میلیارد کیلومتر از خورشید در حال گردش است.درواقع این دو جرم آسمانی سال 2001 کشف شدند و از آن زمان به بعد(2007-2002) به وسیله ی تلسکوپ 8 متری موجود در رصدخانه ی جمینی مورد بررسی قرار گرفت تا مشاهدات نورسنجی از این سیستم دو تایی با دقت بالا به دست آید.
 
دو عضو  عجیب در کمربند کویی 

در تصاویر بالا ، جدایی آنها 108 ثانیه ی قوسی و شعاعشان 50 کیلومتر می باشد . این اجرام یخی با سرعت و میل کم در فراسوی مدار نپتون در حال حرکت هستند (در فاصله ای 1000 برابر زمین تا خورشید) اکثر اجرام کمربند کویی پر تک عضوی هستند .پیدایش اپتیک ها و تکنیک های مختلف برای جستجو و کاوش در فضا ، تحولی ژرف در کشف سیستم های دو تایی کمربند کویی پر و نیز کمربند سیارکی ایجاد کرده است.اخترشناسان می گویند 2001QW322 از این جهت که دارای طویل ترین مدار دوتایی در منظومه ی شمسی می باشد ، بسیار قابل توجه است.

نویسنده: خسرو جعفری زاده

مدیر وب سایت آسمان شب ایران، عکاس آسمان شب

celestron banner 02

iranoptic 03

هر هفته یک چهره از آسمان شب ایران را پیش چشمان شما خواهیم آورد
  • شب سکوت کویر

    عکاس : طاها قوچکانلو   زیباترین شب ها، شب های کویر است. شب هایی که آسمان پر از ستاره است. سکوت و خلوت کویر باعث می شود

    ...
  • شب یلدا و انقلاب زمستانی

    عکاس :مریم واعظی   ایرانیان شب یلدا را مانند نوروز با یک اتفاق نجومی جشن می گیرند. شب یلدا مصادف با رویدادی به نام

    ...