آموزشگاه آنلاین ستاره‌شناسی: آموزش ببینید، کارنامه دریافت کنید! به دوستان خود بپیوندید
ناسا روز پنجشنبه اعلام كرد كه مأموریت STS-125 شاتل فضایی آتلانتیس، را برای ترمیم تلسكوپ فضایی هابل در 12 مه سال ‪ 2009 (23 اردیبهشت 1388) انجام می دهد. این ماموریت قبلاً قرار بود که در اکتبر (مهر ماه) امسال صورت گیرد که تأخیر زمانی ایجاد شده به دلیل از کار افتادن تنها دستگاه ارسال داده های تلسکوپ است
 
 
 
مهندسان ناسا انتظار داشتند که شاتل توانایی تعمیر قطعه ی فوق را داشته باشد. ولی قطعات تکنولوژی شاتل مربوط به سال 1970 است و توانایی تعمیر این دستگاه را ندارد. لذا مأموریت تا بهار سال آینده برای نصب ابزارهای لازم جهت تعمیر شاتل به تعویق افتاد.

آتلانتیس در پرواز 11 روزه خود برای ادامه عمر هابل در دهه ی آینده 5 دستگاه جدید را نصب می کند تا با ارتقا دادن تعدای ابزار هنری و علمی تلسکوپ باعث شود تا این ابزار ساخت دستر بشر تا دهه ی آینده در مدار باقی بماند. و ارتباط نرم افزاری تلسکوپ با هنرمندان و علم دوستان کماکان برقرار باشد. فضانوردان این مأموریت شامل اسکات آلتمن فرمانده، گرک جانسون خلبان و برای اولین بار فضانوردان آندره فوستل، مایکل گود و مگان مک آرتور نیز در این سفر حضور خواهند داشت.

‌این در حالی است که ماموریت بعدی پروازهای شاتل فضایی به نام  STS-119قراراست تا با اتصال به ایستگاه فضایی بین المللی در 12 فوریه سال ‪ 2009 موتور بدنه راست s6 و پنل جدید خورشیدی را اضافه کند.

مأموریت دیگر STS-127 نام دارد که پرواز جانشین برای مأموریت تعمیر تلسکوپ فضایی هابل در 12 می 2007 است که به مأموریت نجات نامگذاری شده است و این مأموریت در صورتی انجام می شود که  امنیت یکی از خدمه ها به خطر افتاده باشد یا شاتل متحمل خسارتی شده باشد. دلیل این است که مأموریت تعمیر تلسکوپ به خاطر وجود نداشتن پناهگاه امنی مانند ایستگاه فضایی بین المللی ممکن است با مشکلاتی مواجه شود.

فراتر از این STS-128 برای هدف در ماه اوت سال ‪ 2009  و STS-129 برای هدفی دیگر در نوامبر سال ‪ 2009 . مانند همیشه و برای تمام اهداف مانند تکمیل ایستگاه فضایی بین المللی راه اندازی می شود که تاریخ پرواز مسلماً دستخوش تغییر است. قرار است که پروژه ی سنگین شاتل در سال 2010 برای همیشه بازنشست شود و لذا پروازهای فشرده برای تکمیل ایستگاه فضایی بین المللی در دستور کار ناسا قرار دارد..

نویسنده: خسرو جعفری زاده

مدیر وب سایت آسمان شب ایران، عکاس آسمان شب

celestron banner 02

iranoptic 03

هر هفته یک چهره از آسمان شب ایران را پیش چشمان شما خواهیم آورد
  • شب سکوت کویر

    عکاس : طاها قوچکانلو   زیباترین شب ها، شب های کویر است. شب هایی که آسمان پر از ستاره است. سکوت و خلوت کویر باعث می شود

    ...
  • شب یلدا و انقلاب زمستانی

    عکاس :مریم واعظی   ایرانیان شب یلدا را مانند نوروز با یک اتفاق نجومی جشن می گیرند. شب یلدا مصادف با رویدادی به نام

    ...