آموزشگاه آنلاین ستاره‌شناسی: آموزش ببینید، کارنامه دریافت کنید! به دوستان خود بپیوندید
 با پرتاب تلسکوپ کپلر در مارس سال 2009، جست و جو برای یافتن سیارت زمین مانند آغازمی شود و همچنین دانشمندان احتمال کشف سیارات مسکونی دیگر با این تلسکوپ را زیاد میدانند.به عبارت دیگر همراه با آغاز فعالیت این تلسکوپ افق های جدیدی در زمینه ی سیارات فراخورشیدی باز خواهد شد.

تلسکوپ فضایی کپلر اولین ابزاری است که قابلیت یافتن سیارات اندازه زمین و یا کوچک تر از آن را در خارج از منظومه شمسی دارد. در جلسه اخیر انجمن علوم پیشرفته آمریکا، دکتر Alan Boss  با اشاره به اینکه در کهکشان راه شیری میلیارد ها سیاره وجود داردتاکید کرد که ممکن است سیاراتی وجود داشته باشند که آنها حیات در جریان باشد.
تا کنون حدود ده ها منظومه خورشیدی در فاصله سی سال نوری از زمین مثل منظومه شمسی شناسایی شده است.
پیش بینی شده است که تعداد زیادی از سیارات منظومه های فرا خورشیدی همانند زمین هستند.بنابراین پیش بینی اخترشناسان فرصت بسیار خوبی در اختیار دارند که تعداد زیادی سیاره زمین مانند را در دسته های 10 تا30 سال نوری بیابیم.

 

 

 

Alan Boss افزود تصویری که ما می بینیم شاید شبیه سه یا چهار میلیون سال قبل زمین باشد. تا کنون در خارج منظومه شمسی نزدیک ترین سیاره از لحاظ شباهت به زمین CoRoT-Exo-7b  نام دارد که اندازه آن کمتر از نصف سیاره زمین است.
پیش بینی و حدس های دکتر Alan Boss و دیگر همکارانش در سال جاری به وسیله تلسکوپ فضایی کپلر مورد بررسی قرار می گیرد. مدت این مأموریات 3.5 سال بوده که از نهم مارس 2009 آغاز خواهد شد. تلسکوپ فضایی کپلر با دهانه 95/0 متری خود به بررسی حداقل 100000 ستاره خواهد پرداخت.

 

منبع: www.universetoday.com

نویسنده: خسرو جعفری زاده

مدیر وب سایت آسمان شب ایران، عکاس آسمان شب

celestron banner 02

iranoptic 03

هر هفته یک چهره از آسمان شب ایران را پیش چشمان شما خواهیم آورد
  • شب سکوت کویر

    عکاس : طاها قوچکانلو   زیباترین شب ها، شب های کویر است. شب هایی که آسمان پر از ستاره است. سکوت و خلوت کویر باعث می شود

    ...
  • شب یلدا و انقلاب زمستانی

    عکاس :مریم واعظی   ایرانیان شب یلدا را مانند نوروز با یک اتفاق نجومی جشن می گیرند. شب یلدا مصادف با رویدادی به نام

    ...