
وظیفه این رصدخانه منحصر به فرد,مشاهده محیط خورشیدى- زمینى همراه با جزییاتى بى سابقه است و همچنین این دستگاه امكان مشاهده خورشید را از 2 جایگاه مناسب براى ما فراهم خواهد كرد.
این رصدخانه فضایى, نمایى بى نظیری از فاصله 1 واحد نجومى، از منظومه شمسى پیش رو دارد. STEREO براى جستجوى توده هاى سنگى خطرناك، در شرف ورود
به نقاط لاگرانژى L4 و L5 زمین- خورشید است.

نقاط لاگرانژى در سیستم هاى سیاره اى جزیره هاى پایدارى گرانشى اند، یا به بیان بهتر مکانی كه گرانش دو ماده پرجرم خنثى وتعدیل مى گردد.دو نقطه اول لاگرانژى در سیستم زمین-خورشید نسبتا مشخص است. نقطه L1 دقیقا بین خورشید و زمین و حدود 1.5 میلیون كیلومترى سطح زمین،قرار دارد. جاذبه زمین و خورشید دراین نقطه یكدیگر را خنثى مى كنند.
نقطه L2 تقریبا در فاصله اى مشابه اما در طرف دیگر زمین قرار دارد. در این مورد، زمین همواره خورشید را مى پوشاند. نقطه L3 نسبت به زمین در پشت خورشید ودر فاصله حدود 1 واحد نجومى قرار دارد. اما نقاط L4 وL5 در 60درجه اى مقابل و60 درجه اى پشت مدار زمین قرار دارند. نیروهاى جاذبه دراین دو نقطه متعادلترین حالت را داراست و ذرات و خرده سنگ هاى نخستین در این نقاط به دام افتاده اند.هرچند به نظر مى رسد نقطه L1 به دلیل قرار گرفتن میان جاذبه زمین و خورشید پایدارتر باشد. رصد خانه های فضایى SOHO
و ACE باید برای حفظ تعادل وباقى ماندن در L1 , در مدارهاى پیچیده اى حركت كنند.
L4 وL5 از آنجا كه توده هاى زیادى از سنگ و غبار را در طول تكامل منظومه شمسى به دام انداخته اند، مكان هاى مناسبى براى ماموریت هاى فضایى به شمار مى روند و هم اكنون نیز دو كاوشگر خورشیدى STEREO به سوى این دو نقطه مى شتابند.

مى دانیم كه چنین نقاطى در اطراف سایر سیارات منظومه شمسى نیز وجود دارند. براى مثال سیارك هایى كه در جلو و عقب مدار مشترى قرار دارند .
آیا در نقاط L4 وL5 زمین نیز چنین است؟ به عقیده دانشمندان قطعا به همین صورت است، هرچند تاكنون هیچ سیاركى مشاهده نشده است.
تلسكوپ هاى فضایى stereo براى جستجوى چنین سیارك هایى به سوى نقاط L4 و L5مى شتابند.
منبع: universetoday.com