
نخستین رویداد در فروردین ماه 1388 رسیدن خورشید به مکانی در آسمان است که به آن نقطه اعتدال بهاری می گویند. این مکان امروزه در صورت فلکی ماهی ( حوت ) جای دارد و در زمان رسیدن خورشید به نقطه اعتدال بهاری که در مختصات میل 0 درجه و بعد 0 ساعت قرار دارد، سال نو ایرانی نیز آغاز می شود و این نشان از دقت ایرانیان در محاسبات و دید بسیار طبیعی آنان در گذشته دارد. اگر کمی توجه کرده باشید اسفند سال 1387، 30 روزه است که به امسال کبیسه می گویند. زمان تحویل سال بر طبق محاسبات شورای تقویم ایران روز جمعه 30 اسفند 1387 ساعت 15 و 13 دقیقه و 39 ثانیه است.

اولین روز جشن نوروز 1388 در کشور ایران مصادف با آغاز رسمی سال جهانی ستاره شناسی است. در این سال انجمنهای ستاره شناسی برنامه هایی مانند 100 ساعت ستاره شناسی، پروژهی زمین در شب، تلسکوپ گالیلهای و .... را برای علاقه مندان و ترویج ستاره شناسی برگزار خواهند نمود. پس با شعار سال جهانی پیش به سوی آغاز سال جهانی (( برشما باد کشف جهان ))می رویم.

حال نوبت به یک رویداد آسمان شب می رسد؛ دوشنبه سوم فرودین 1388 در صبحگاه شاهد مقارنه سیاره مشتری و هلال زیبای ماه خواهیم بود. در این مقارنه که کمی قبل از طلوع خورشید ( ساعت 4 و 45 دقیقه ) روی خواهد داد فاز ماه 13.4 درصد و قدر سیاره مشتری 2- خواهد بود. جدایی این دو در همین ساعت نیز برابر با 2.8 درجه است.
