آموزشگاه آنلاین ستاره‌شناسی: آموزش ببینید، کارنامه دریافت کنید! به دوستان خود بپیوندید
 سال نو و زیبایی های صدچندان آن از راه رسید و چهره طبیعت زیبای ایران را زیباتر ساخت. آسمان پر رمز و راز شب نیز در فروردین ماه می تواند میزبان مناسبی برای سفری رویایی شما باشد. رصد هر یک از خوشه های ستاره ای، سیاره‌ها، مقارنه و ... لذت خاصی را به همراه خواهد داشت. 
نخستین رویداد در فروردین ماه 1388 رسیدن خورشید به مکانی در آسمان است که به آن نقطه اعتدال بهاری می گویند. این مکان امروزه در صورت فلکی ماهی ( حوت ) جای دارد و در زمان رسیدن خورشید به نقطه اعتدال بهاری که در مختصات میل 0 درجه و بعد 0 ساعت قرار دارد، سال نو ایرانی نیز آغاز می شود و این نشان از دقت ایرانیان در محاسبات و دید بسیار طبیعی آنان در گذشته دارد. اگر کمی توجه کرده باشید اسفند  سال 1387، 30 روزه است که به امسال کبیسه می گویند. زمان تحویل سال بر طبق محاسبات شورای تقویم ایران روز جمعه 30 اسفند 1387 ساعت 15 و 13 دقیقه و 39 ثانیه است.
 
 
اولین روز جشن نوروز 1388 در کشور ایران مصادف با آغاز رسمی سال جهانی ستاره شناسی است. در این سال انجمنهای ستاره شناسی برنامه هایی مانند 100 ساعت ستاره شناسی، پروژه‌ی زمین در شب، تلسکوپ گالیله‌ای و .... را برای علاقه مندان و ترویج ستاره شناسی برگزار خواهند نمود. پس با شعار سال جهانی پیش به سوی آغاز سال جهانی (( برشما باد کشف جهان ))می رویم.
 

 
حال نوبت به یک رویداد آسمان شب می رسد؛ دوشنبه سوم فرودین 1388 در صبحگاه شاهد مقارنه سیاره مشتری و هلال زیبای ماه خواهیم بود. در این مقارنه که کمی قبل از طلوع خورشید ( ساعت 4 و 45 دقیقه ) روی خواهد داد فاز ماه 13.4 درصد و قدر سیاره مشتری 2- خواهد بود. جدایی این دو در همین ساعت نیز برابر با 2.8 درجه است.
 

نویسنده: خسرو جعفری زاده

مدیر وب سایت آسمان شب ایران، عکاس آسمان شب

celestron banner 02

iranoptic 03

هر هفته یک چهره از آسمان شب ایران را پیش چشمان شما خواهیم آورد
  • شب سکوت کویر

    عکاس : طاها قوچکانلو   زیباترین شب ها، شب های کویر است. شب هایی که آسمان پر از ستاره است. سکوت و خلوت کویر باعث می شود

    ...
  • شب یلدا و انقلاب زمستانی

    عکاس :مریم واعظی   ایرانیان شب یلدا را مانند نوروز با یک اتفاق نجومی جشن می گیرند. شب یلدا مصادف با رویدادی به نام

    ...