
این گروه با استفاده از تلسکوپ فضایی اسپیتزر شکل گیری صفحات سیاره ای را در اطراف 17 ستاره سرد و 44 ستاره خورشید گون بررسی کردند. ستارگان بررسی شده عموما سنی در حدود 3 میلیون سال دارند و سیارات آنان همگی در حال شکل گیری و تکامل هستند.کماکان اخترشناسان نیز با بررسی طیف این ستارگان به وجود هیدروژن و هیدروکربن ها در این سیارات پی بردند البته لازم به ذکر است که هیدروژن و دیگر ایزوتپ های آن به عنوان ملکول پایه در این سیارات به شمار می روند.
به مدد طیف نگار تلسکوپ فضایی اسپیتزر محققان توانستند هیدروکربن سیر نشده ای به فرمول C2H2 را شناسایی کنند این ماده که در گاز های چرخشی به دور ستارگان مشاهده شده است؛ اساس هیدروکربن دیگری به فرمول C5H5N5 را تشکیل می دهد. همچنین C5H5N5 خود نیز جزو ملکول های سازنده ی دی ان ای به شمار می رود.لازم به ذکر است که دی ان ای در تمامی دستگاه های زیتی زمین یافت می شود.
محققان C2H2 را در 30درصد صفحات ستارگان زرد رنگ(مانند خورشید) مشاهده کرده اند اما این ملکول تا کنون در هیچ یک از ستارگان سردتر نظیر کوتوله های قهوه ای و... مشاهده نشده بود.درواقع این گروه برای اولین بار توانستند ملکول های پایه ای حیات را در اطراف ستارگان سردتر شناسایی کنند.
همانطور که می دانید ستارگان کوتوله در هاله ی بسیار عظیم غبار به وجود می آیند و محققان گمان می کنند تحقیق در نور فرابنفش عامل این کشف عظیم در کیهان شده است.همچنین آنان امیدوارند با تحقیقات بشیتر بتوانند نظریه ی پیداش زمین را نیز دگرگون کند و ما را در داشتن درک بهتری از عالم یاری بخشد.
به برکت تلسکوپ فضایی اسپیتزر و گروه محقین ناسا هم اکنون احتمال وجود حیات در اطراف ستارگان کم جرم تر (که البته دارای عمر بلندتری نیز هستند) هم می رود و آنان قصد دارند با ادامه تحقیقات پرده از اسرار گیتی بردارند.
منبع: www.universetoday.com