چند روز پیش از آغاز رسمی پروژه، پلاکاردها و بنرهای تبلیغاتی جهت اطلاع رسانی به عموم در سطح شهر نصب شد. علاوه بر آن در یک اقدام ابتکاری تعداد زیادی بسته نجومی شامل برشورهایی در مورد پروژه، گالیله و اقدامات مهم وی، منظومه شمسی و به ویژه سیاره مشتری، تصاویر زیبای نجومی و شکلات نجومی و نیز کارت پستال تبریک سال جهانی نجوم میان مردم توزیع شد.
بعدازظهر 30 مهرماه 1388 ، جمعیت منجمان مهبانگ اجرای پروژه را به صورت رسمی با برگزاری سمیناری تحت عنوان "400 سال با گالیله" آغاز نمود.این سمینار در آمفی تئاتر کانون فرهنگی- تربیتی شهید بهشتی برگزار و با استقبال پرشور مردم مواجه شد. در ابتدا جمعیت حاضر در سالن به صورت کلی با پروژه و اهداف آن آشنا شدند. سپس آقای صادق کاویانی اطلاعاتی پیرامون گالیله، زندگی وی و یافته ها و خدماتش در زمیته دانش ستاره شناسی در اختیار عموم گذاشتند. سپس گالیلئو گالیله بر پرده نمایش ظاهر شد! و طی مصاحبه ای به معرفی خود پرداخت. پس از آن آقای پوریا پهلوان در مورد موضوعی جالب تحت عنوان " دستاوردهای بشر در نگاه به آسمان " به ارائه سخنرانی پرداختند. لازم به ذکر است که میان سخنرانی ها ویدئو کلیپ های جالب و زیبایی در مورد پروژه، گالیله و تصاویر به دست آمده از تلسکوپ فضایی هابل – که با هنرمندی آقای جواد شهنواز تهیه شده بودند – پخش شد. در مجموع سعی بر این بود که با پخش موسیقی و تصاویر جذاب فضایی شاد و متنوع برای شرکت کنندگان در همایش ایجاد شود.
اما جالب ترین بخش این میهمانی نجومی اجرای تئاتری با عنوان "گالیله در دادگاه تفتیش عقاید " بود که با استقبال مردم نیز مواجه شد. اجرای موفق این نمایش زنده حاصل تلاش آقای شیرزائی ، کارگردان تئاتر، بود. نورپردازی مناسب و موسیقی تاثیرگذار نمایش از نکاتی بودند که بر جذابیت اثر و انتقال مفاهیم مورد نظر افزودند.
سپس آقای بنیامین پیری، از دبیران برگزاری پروژه ، طی یک سخنرانی از خانم فاطمه شیخ – دبیر جمعیت منجمان مهبانگ – و جمعی از رصدگران ماراتن صوفی و همچنین بازیگران و دست اندرکاران تئاتر تجلیل و قدردانی نمودند.
در حاشیه این سمینار پس از برگزاری یک مسابقه نجومی جوایزی به برندگان اهدا شد.
پس از پایان سمینار، مردم به بازدید از نمایشگاه عکسی که در بیرون سالن همایش تعبیه شده بود پرداختند. در این نمایشگاه تصاویری جذاب و زیبا از اجرام عمقی آسمان، تلسکوپ گالیله و تلسکوپ فضایی هابل ، منظومه شمسی و پیشرفت های صنعت فضا در معرض دید عموم قرار گرفت.
در محوطه مجموعه کانون شهید بهشتی چندین غرفه برای بازدید عموم فراهم شده بود:
غرفه نجوم کودکان: در این غرفه کودکان علاقمند به دانش ستاره شناسی در فضایی شاد با این دانش جذاب و نیز با گالیله آشنا شدند و نیز به کشیدن نقاشی های نجومی پرداختند.
غرفه "من گالیلئو گالیله هستم": در این غرفه بازدیدکنندگان با استفاده از ابزارهای کمک آموزشی مانند کره های سماوی و چترهای آسمان نما با صورت های فلکی و افسانه های مربوط به آنها آشنا شدند. برپایی این غرفه بهانه ای بود برای آنکه مردم بیشتر به آسمان بالای سر خود دقت و توجه کنند.
غرفه فروشگاه نجومی آسمان تفتان: در این غرفه برخی محصولات نجومی مانند سی دی و نرم افزار آموزشی، پوستر و کتب مربوط به ستاره شناسی، گردونه آسمان، skypointer و نیز چتر ابتکاری و دست ساز آسمان نما و... برای فروش ارائه شد.
پس از بازدید از این غرفه ها، مردم علاقمند به گرد تلسکوپ ها و دوچشمی های تعبیه شده در محوطه جمع شدند تاهیجان انگیز ترین بخش پروژه را تجربه کنند. با وجود ابری بودن نسبی آسمان شهر، بازدیدکنندگان مشتری و اقمار این سیاره را رصد کردند. پس از پایان رصد نیز به هر یک از رصدگران "گواهی نامه اولین رصد تلسکوپی" اعطا شد.
و سرانجام روز اول میهمانی "400 سال با گالیله" را با "کیک گالیله" و شمع 400 بر روی آن – به عنوان نماد 400 سال تلاش برای کشف آسمان – به پایان رساندیم.
روز دوم پروژه 1/8/1388:
در روز دوم پروژه ابزارهای رصدی خود را به میان مردم حاضر در پارک شادی ها بردیم. پس از نصب ابزارها کم کم مردم کنجکاو به ویژه کودکان و نوجوانان به گرد تلسکوپ ها جمع شده و توسط اعضا با پروژه و اهداف آن آشنا شدند. پس از ارائه توضیحات، مردم چشم به آسمان دوختند و به یادگیری صور فلکی و ستاره های معروف آن پرداختند و رصد مشتری و اقمار آن و نیز یگانه قمر زمین را از دریچه ابزارهای رصدی تجربه نمودند.
از نکات جالب این برنامه حضور مردم از تمامی اقشار و سنین بود. فقیر و غنی، زن و مرد و پیر و جوان وهمه وهمه زیر سقف آسمان در کنار یکدیگر به دیدن زیبایی های آن نشستند.
روز سوم پروژه 2/8/88 :
این بار به سراغ قشر دیگری رفتیم وساعاتی پس از غروب آفتاب ابزارهای خود رادر خیابان دانشگاه – حدفاصل دانشکده ادبیات وعلوم انسانی ودانشکده مهندسی دانشگاه سیستان وبلوچستان – علم نمودیم ودقایقی بعد پذیرای جمع عظیمی از دانشجویان بودیم. این بار نیز اعضای جمعیت منجمان مهبانگ پاسخگوی سوالات دانشجویان بودند. طی این برنامه نیز با وجود آلودگی نوری زیاد این منطقه مشتری واقمار گالیله ای آن وقمر زمین توسط بازدیدکنندگان رصد شد.
در این برنامه نیز با استقبال وعلاقه بسیار زیاد دانشجویان روبرو شدیم. در نهایت به همراه مردم حاضر در محل وبا روشن کردن شمع زیر سقف آسمان در حرکتی نمادین به سوگواری آسمان روشن وبی ستاره بالای سرمان نشستیم وبرای مردم از معایب وضررهای پدیده خود ساخته آلودگی نوری ومحرومیتمان از دیدن آسمان پر ستاره گفتیم.
وبدین ترتیب پروژه شبهای گالیله را به پایان رساندیم...
اعضای جمعیت منجمان مهبانگ در طول پروژه بر آن بودند که تلاشهای گالیله را در راستای گسترش دانش ستاره شناسی وبهایی که وی در این راه پرداخت را به مردم یادآوری کرده وضمن آن بهانه ای فراهم کنند تا مردم به دور از شلوغی واسترس دنیای مدرن سر به سوی آسمان بی کران بلند کرده واحساس هیجان انگیز اکتشافات علمی را در خود بیابند وبه نوعی با قافله علم همراه شوند.
با تشکر ویژه از
سرکار خانم فاطمه شیخ
جناب آقای جواد شهنواز
سرکار خانم مهدیه امیرآبادی
و کلیه دوستانی که در اجرای این پروژه یاری مان کردند .....
بنیامین پیری و رامناز رئیسی فرد
دبیران برگزاری پروژه شب های گالیله در زاهدان