سال 2009 میلادی در استرالیا ستاره شناسی به نام گوردن گاراد دنباله داری را در آسمان کشف کرد، این شب ها شما می توانید همان دنباله دار که به احترام این دانشمند گاراد (Garradd ) نامیده شده و اکنون با قدر 9 در آسمان می درخشد، را ببینید.
شایان ذکر است که این دنباله دار تا فرودین ماه سال آینده در حال نزدیک شدن به ما خواهد بود و در آن زمان درخشان تر نیز می شود ( و در صورت فلکی دب اصغر جای می گیرد در حالی که اکنون در محدوده صورت فلکی اسب بالدار یا فرس اعظم قرار دارد ). با این وجود هم اکنون نیز می توانید با یک دوربین دوچشمی مناسب و یا انواع تلسکوپ های آماتوری و نقشه ها و اطلاعات این مقاله، به سراغ آن بروید.
نقشه ها و جداول زیر مشخصات و مدار دنباله دار C/2009 P1 را در این شب ها و همچنین طی ماه های آینده نشان می دهند:
***
به روز شده
در حال حاضر دنبالهدار (گاراد) C/2009 P1 با قدر 8 مسیر خود را در امتداد ضلع شرقی مثلث تابستانی دنبال میکند. حتی اگر در منطقهای با آلودگی نوری متوسط زندگی میکنید، باید بتوانید سه ستاره درخشان مثلث تابستانی را در آسمان بیابید.
دوربین دوچشمی تان را تقریبا به نیمه راه میان ستاره نسر طایر و ستاره دنب نشانه بگیرید و با میدان دید دوربین دوچشمی شروع به بررسی آسمان کنید. به دنبال لکه کم نوری باشید که نشانگر حضور دنبالهدار است. آنچه شما در دوربین دوچشمی مشاهده میکنید مثل یک لکه ظاهر خواهد شد در حالی که یک تلسکوپ دنبالهی دنبالهدار را نیز آشکار می شود.
دنبالهدار درخشان تابستانی این هفته در حال گذر از کنار صورت فلکی تیر است. 4 شهریور یکی از بهترین موقعیتهای رصد آن است، زیرا از مقابل خوشه ستارهای کروی درخشان M71 عبور خواهد کرد و به دلیل رقیق بودن ذرات گاز و غبار دنبالهدار، درخشش ستارههای خوشه زیبای M71 از پشت آن دیده خواهد شد.
با توجه به پیشبینی ستارهشناسان گاراد در ماههای آتی قدری ظاهری نزدیک به توان چشم غیر مسلح خواهد داشت.
دنباله دار گاردار از کنار خوشه کروی زیبای M71 عبور کرد و یکی دیگر از زیبایی های خود را به نمایش گذاشت
برای مشاهده اطلاعات مختلف مربوط به دنباله دار ها، می توانید به لینک زیر مراجعه فرمایید:
صفحه مربوط به دنباله دارها تارگاه آسمان شب ایران
بنیامین پیری، همکار آسمان شب ایران و مدیر آسمان تفتان
هانیه امیری صادقان، همکار آسمان شب ایران ( انجمن ستاره شناسی آ یاز تبریز )