
ابرنواختر، مرحله ی پایانی زندگی ستاره ای پر جرم تر از خورشید ما است كه در این مرحله از زندگی ، ستاره با انفجاری بسیار عظیم ، مواد درونی خود را به فضا پرتاب می كند. در كهكشان راه شیری در حدود 250 باقی مانده ابرنواختری شناخته شده است كه تا قبل از این كشف ، جوانترین آنها 340 سال عمر داشت.
دانشمندان از مقایسه عكسی كه در سال 2007 توسط رصدخانه فضایی چاندرا و عكسی كه در سال 1985 توسط رادیو تلسكوپ (VLT) گرفته شده است، دریافتند كه این باقی مانده ابرنواختری در طی 2 دهه است كه در حال انبساط است و این خود تاییدی بر جوان بودن این ابرنواختر است.

این باقی مانده ابرنواختری در طول 23 سال ، چیزی در حدود 15 درصد افزایش حجم داشته است. از دیگر ویژگی های غیر عادی ابرنواختر (G1.9+0.3,) ، اندازه بسیار بزرگ آن است كه نشان می دهد در چند دهه ی گذشته این ابرنواختر از خود تشعشعات رادیویی نیز داشته است.
فاصله (G1.9+0.3) هنوز كاملا آشكار نیست اما چیزی كه مشخص است ، نزدیك بودن این ابرنواختر به مركز كهكشان است. ابرنواختر مذكور توسط مقدار زیادی گاز و گرد و غبار احاطه شده است و این بدان معناست كه در سال 1850 كه این ستاره منفجر شده است ، منجمان قادر به دیدن این ستاره نبوده اند. یكی از دانشمندان و منجمان این پروژه می گوید : به دلیل جوان بودن و سرعت بالای انبساط این ابرنواختر ، می توان در سال های آینده به چگونگی تحول ستارگان و مراحل پایانی زندگی آنها پی برد
منبع : universetoday.com