دو ابرنواختر دوردست به تازگى با به كارگیرى روشى جدید كشف شده اند. این روش را مى توان در یافتن سایر ستاره هاى در حال مرگ در لبه كیهان مورد استفاده قرار داد.
یك ابر نواختر با مرگ ستاره اى پر جرم (با بیش از 8 برابر جرم خورشید ) در اثر انفجارى پر قدرت و پر نور پدید مى آید.Jeff CooKe از دانشگاه California Irvine ، به مطالعه ستاره هاى بزرگترى (50 تا 100 برابر جرم خورشید) پرداخت كه قبل از مرگشان بخشى از جرمشان را به فضاى اطراف پرتاب مى كنند. با انفجار این ستاره ها ماده اطراف سالها مى درخشد.
كیهان شناسان با مقایسه تصاویر تهیه شده در زمان هاى مختلف از یك ناحیه از آسمان به كشف ابرنواخترها و بررسى تغییرات آنها مى پردازند. هر نور جدیدى در این تصاویر ممكن است یك ابرنواختر باشد.
دانشمندان بر پایه این عقیده به تركیب تصاویر تهیه شده در طول یك سال و مقایسه آنها با تصاویر گرد آورى شده از سال هاى گذشته مى پردازند.
با تركیب این تصاویر ، مى توان اجرام عمقى تر و كم نورترى را یافت، چنانچه در عكاسى با گشودن دریچه شاتر براى مدت زمان طولانى تر، نور بیشترى جمع آورى مى شود.
با به كارگیرى چنین روشى دانشمندان 4 جرم كه احتمالا ابرنواخترند،كشف كرده اند. در این مطالعه از تلسكوپ Keck براى بررسى دقیق تر طیف نور ساطع شده از هر جرم استفاده شد. این بررسى ها وجود این ابرنواخترها را تایید كرد.
