آموزشگاه آنلاین ستاره‌شناسی: آموزش ببینید، تلسکوپ جایزه بگیرید! نام‌نویسی
ظهر روز شنبه 21 اردیبهشت سیاره مریخ در آسمان روشن ایران در پشت ماه پنهان خواهد شد. این اختفا در زمانی روی می دهد که خورشید در آسمان است، اما با توجه به تجربه های کسب شده در روز نیز این اختفا بوسیله ابزارهای رصدی مناسب قابل مشاهده است. این اختفا در ساعت 17 و 38 دقیقه و 24 ثانیه آغاز خواهد شد و شما رصدگران برای رصد اختفای سیاره مریخ می بایست از چند لحظه قبل نگاهی به ماه بیندازید.
برای رصد این اختفا در ابتدا ماه را در آسمان پیدا کنید ( فاز ماه در این روز 32 درصد است ) سپس تلسکوپ خود را در روی قسمتی قرار دهید که مشخص نیست ( قسمت تاریک ماه که در روز روشن دیده می شود ) سعی کنید با بزرگنمای های مختلف سیاره مریخ را که به مانند ستاره ای از قدر 1 است را مشاهده کنید. البته رطوبت، گرد و غبار و دمای هوا تأثیر بسیاری در این رصد دارد. امروزه عکاسی به روش دیجیتال و پردازش آن کمکهای بسیاری به شما خواهد نمود. پس از آغار اختفا می بایست تا ساعت 19 و 5 دقیقه صبر کنید. در این زمان تلسکئپ خود را در روی قسمت روشن ماه قرار دهید تا لحظه خروج مریخ را که ساعت 7 و 4 دقیقه و 40 ثانیه است را مشاهده کنید.
اگر موفق به رصد این اختفا نشدید کمی پس از غروب خورشید سیاره مریخ در کنار هلال ماه شب چهارم جمادی الاول خواهد بود. در این روز خورشید در ساعت 19 و 58 دقیقه غروب خواهد کرد و  کمی پس از این زمان در حدود ساعت 20 و 30 دقیقه می توانید هلال ماه و سیاره مریخ را با جدایی زاویه ای 40 دقیقه قوسی ( کمتر از یک درجه ) مشاهده کنید. در این مقارنه قدر سیاره مریخ 1.3 و فاز ماه 34 درصد است.
 
http://www.badastronomy.com/pix/occult_mars.jpg

نویسنده: خسرو جعفری زاده

مدیر وب سایت آسمان شب ایران، عکاس آسمان شب

celestron banner 02

iranoptic 03

هر هفته یک چهره از آسمان شب ایران را پیش چشمان شما خواهیم آورد
  • شکارچی آسمان

    عکاس : اوشین زاکاریان   پیکرهٔ آسمانی یا صورت فلکی شکارچی (شکارگر) (در قدیم بزرگ‌منش یک صورت فلکی است که روی استوای

    ...
  • چهارطاقی سنگبر

    عکاس: مهدی خشنود   چهار طاقی ها بناهای مربع شکل هستند که دارای چهار طاق، چهار ستون، با گنبدی کوتاه، بدون دیوار با پلان

    ...