آموزشگاه آنلاین ستاره‌شناسی: آموزش ببینید، تلسکوپ جایزه بگیرید! نام‌نویسی
 باجود اینکه کاوشگر افق های نو (  New Horizons ) سریع ترین فضاپیمایی است که تا کنون در منظومه شمسی سفر کرده ، اما هنوز راه طولانی را تا سفر به پلوتو و کمر بند کوییپر در پیش دارد. کاوشگر افق های نو در تاریخ 8 ژوئن ( 19 خردادماه ) با عبور از مدار زحل به یک فاصله ی بین سیاره ای برخورد کرد.
فاصله ی 1.5 بیلیون کیلومتری و یا 935 میلیون مایلی ( 10.06 واحد نجومی )، که می تواند برای هر کاوشگر فضایی بسیار با اهمیت باشد. اما برای  کاوشگر افق های نو ، این تنها یکی از فواصل بین ستاره ایست که در سفر به خارج از منظومه ی شمسی با آن روبرو شده است. سرعت فضاپیمای کاوشگر افق های نو به اندازه ای است که می توان آن را یک رکورد در بین فضاپیماها دانست. این سفر برای کاوشگر افق های نو، دو سال و 4 ماه بطول انجامید در حالی که رکورد پیشین در اختیار  ویجر1 قرار داشت که این فاصله را در طی 3 سال و 2 ماه پیموده بود.تافق های نو در کنار زحل
بر طبق ارزیابی های انجام شده کاوشگر افق های نو در جولای سال 2015 به پلوتون خواهد رسید. مدیر ماموریت فضایی کاوشگر افق های نو گفته است که فضاپیما در سلامت کامل بسر می برد و در خواب الکترونیکی فرو رفته. پس از دوره های دوهفته ای بررسی سیستم، فعالیت های حفاظتی، نرم افزارها و فرمان ها بازیابی خواهد گردید. کاوشگر افق های نو در منظومه ی شمسی خارجی 65.740 کیلومتر در ساعت (40.850 mph) فعالیت می کند. انتظار می رود که فضاپیما تا 2 سپتامبر در خواب الکترونیکی بماند.
با اینکه در 13 ماه اول ماموریت  کاوشگر افق های نو ، فعالیت گروه بخوبی انجام شد ، اما در طی هین دوره در ماه فبریه 2007  فضاپیما با گرانش سیاره ی مشتری مواجه شد ، احتمالا  سال های آینده برای دانشمندان و مهندسان این ماموریت سال های آرامی باشد.
در گفتگوی پیشین (مصاحبه ی قبل)، Alan Stern- محقق علمی  کاوشگر افق های نو - به Universe Today گفت : "این سال های میانی ماموریت احتمالا طولانی و امیدوار کننده خواهند بود. در این مدت فضاپیما و دستگاههای سالانه وارسی می شوند، مسیرها اصلاح شده،ابزارها تنظیم میشوند و برای ماموریت اصلی آماده خواهند شد".   Stern افزور"در طول سه سال ماموریت بین سیاره ای،  تیم ها در حال نوشتن، امتحان کردن و همچنین ارسال دستورات جزئی بیشتری به فضاپیما برای مواجهه با پلوتوبودند و هستند". این ماموریت تقریبا یک سال پیش از آنکه فضاپیما به پلوتو برسد بطور جدی آغاز می شود و عکسبرداری از آن ناحیه آغاز خواهد شد.
اگر کاوشگر افق های نو دیروز از مدار زحل عبور می کرد، آنگاه سیاره ی حلقه دار در هیچ کجا مشاهده نمی شد، چراکه بیش از 2.3 میلیون کیلومتر (1.4 بیلیون مایل) از فضاپیما فاصله می گرفت. وی در گفتگو در مورد فضاپیمای ویجر (که در پاراگراف اول آمده ) گفت :"ویجر 1 و 2 در حدود 100 واحد نجومی ( هر واحد نجومی برابر با 150.000.000 کیلومتر است ) از لبه ی هلیسوفر خورشید فاصله دارند و تنها فضاپیمایی است که در فاصله دورتری از کاوشگر افق های نو عمل می کند.
مسافت بزرگ بعدی برای کاوشگر افق های نو، عبور از مدر اورانوس در 18 مارس 2011 می باشد .
 
منبع خبر : universetoday

نویسنده: خسرو جعفری زاده

مدیر وب سایت آسمان شب ایران، عکاس آسمان شب

celestron banner 02

iranoptic 03

هر هفته یک چهره از آسمان شب ایران را پیش چشمان شما خواهیم آورد
  • شکارچی آسمان

    عکاس : اوشین زاکاریان   پیکرهٔ آسمانی یا صورت فلکی شکارچی (شکارگر) (در قدیم بزرگ‌منش یک صورت فلکی است که روی استوای

    ...
  • چهارطاقی سنگبر

    عکاس: مهدی خشنود   چهار طاقی ها بناهای مربع شکل هستند که دارای چهار طاق، چهار ستون، با گنبدی کوتاه، بدون دیوار با پلان

    ...