آموزشگاه آنلاین ستاره‌شناسی: آموزش ببینید، کارنامه دریافت کنید! به دوستان خود بپیوندید
پس از مدتی آرامش خورشید ( البته از نظر تعداد لکه ها ) بار دیگر لکه ای بر روری آن پدیدار شده است که رصد آن خالی از لطف نیست. اما برای رصد خورشید باید نکات ایمنی را حتماً رعایت کنید. در ادامه مطلب روش رصد خورشید را مطالعه کنید.

به منظور رصد این لکه با ابزارهای رصدی می توایند از فیلتر مخصوص خورشید با نام مایلار که در جلوی تلسکوپ نصب می شود استفاده کنید. این نوع فیلتر جلوی 99.98 درصد نور خورشید را می گیرید و رصد خورشید از پشت تلسکوپ را برای شما بسیار آسان خواهد نمود.

برای این منظور شما می بایست این فیلتر را مطابق شکل در جلوی تلسکوپ خود نصب کنید. برخی از فیلتر ها از جنس شیشه هستند و در پشت چشمی سوار می شوند. این نوع فیلتر ها بسیار خطرناک هستند و ممکن است با گرم شدن و شکسته شدن آن بینایی چشم خود را به خطر بیندازید. 

چگونگی نصب فیلتر مایلار بر روی تلسکوپ

 

اما روش دیگری هم وجود دارد که این روش بسیار ساده تر و بهتر است. در این روش شما تلسکوپ خود را به سوی خورشید نشانه می روید و سپس تصویر خورشید را بر روی ورقه ای سفید رنگ میندازید. در این روش نیز بسیار باید مراقب باشید. زیرا ممکن است که به ابزار شما صدمه وارد شود. این روش برای رصد با تلسکوپ های شکستی کوچک است، اما برای رصد با تلسکوپ بازتابی هیچگاه نباید تمامی نور خورشید به آینه شما برخورد کند. در غیر این صورت آینه آسیب جدی خواهد دید. برای رصد با این گونه تلسکوپ ها می بایست درپوشی برای آن تهیه کنید که تنها 20 درصد نور را از خود عبور دهد. به شکل زیر توجه کنید.

رصد لکه های خورشیدی

شما رصدگران می توانید طرح های زیبای از لکه های خورشیدی تهیه کنید و آرشیوی بسیار جذاب از آنها را برای خود نگاه دارید. روشهایی که گفته شد برای رصد خورشید بسیار آسان و مناسب هستند و شما مانند طرح زیر می توانید لکه ها را رسم کنید. 

 

 این تصویر مربوط به اولین طرح گالیله از لکه های خورشیدی است که در 2 جون 1612 آن را رسم کرده است

 

گزارشهای خود را به آدرس ایمیل  این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید ارسال نمایید. بخش گزارشهای آسمان شب را نیز در اینجا مشاهده کنید.

نویسنده: خسرو جعفری زاده

مدیر وب سایت آسمان شب ایران، عکاس آسمان شب

celestron banner 02

iranoptic 03

هر هفته یک چهره از آسمان شب ایران را پیش چشمان شما خواهیم آورد
  • شکارچی آسمان

    عکاس : اوشین زاکاریان   پیکرهٔ آسمانی یا صورت فلکی شکارچی (شکارگر) (در قدیم بزرگ‌منش یک صورت فلکی است که روی استوای

    ...
  • چهارطاقی سنگبر

    عکاس: مهدی خشنود   چهار طاقی ها بناهای مربع شکل هستند که دارای چهار طاق، چهار ستون، با گنبدی کوتاه، بدون دیوار با پلان

    ...

Warning: SessionHandler::write(): Write failed: Disk quota exceeded (122) in /home/nightsky/public_html/libraries/vendor/joomla/session/src/Storage/NativeStorage.php on line 114

Warning: session_write_close(): Failed to write session data using user defined save handler. (session.save_path: /home/nightsky/public_html/tmp) in /home/nightsky/public_html/libraries/vendor/joomla/session/src/Storage/NativeStorage.php on line 114