به منظور رصد این لکه با ابزارهای رصدی می توایند از فیلتر مخصوص خورشید با نام مایلار که در جلوی تلسکوپ نصب می شود استفاده کنید. این نوع فیلتر جلوی 99.98 درصد نور خورشید را می گیرید و رصد خورشید از پشت تلسکوپ را برای شما بسیار آسان خواهد نمود.
برای این منظور شما می بایست این فیلتر را مطابق شکل در جلوی تلسکوپ خود نصب کنید. برخی از فیلتر ها از جنس شیشه هستند و در پشت چشمی سوار می شوند. این نوع فیلتر ها بسیار خطرناک هستند و ممکن است با گرم شدن و شکسته شدن آن بینایی چشم خود را به خطر بیندازید.
اما روش دیگری هم وجود دارد که این روش بسیار ساده تر و بهتر است. در این روش شما تلسکوپ خود را به سوی خورشید نشانه می روید و سپس تصویر خورشید را بر روی ورقه ای سفید رنگ میندازید. در این روش نیز بسیار باید مراقب باشید. زیرا ممکن است که به ابزار شما صدمه وارد شود. این روش برای رصد با تلسکوپ های شکستی کوچک است، اما برای رصد با تلسکوپ بازتابی هیچگاه نباید تمامی نور خورشید به آینه شما برخورد کند. در غیر این صورت آینه آسیب جدی خواهد دید. برای رصد با این گونه تلسکوپ ها می بایست درپوشی برای آن تهیه کنید که تنها 20 درصد نور را از خود عبور دهد. به شکل زیر توجه کنید.
رصد لکه های خورشیدی
شما رصدگران می توانید طرح های زیبای از لکه های خورشیدی تهیه کنید و آرشیوی بسیار جذاب از آنها را برای خود نگاه دارید. روشهایی که گفته شد برای رصد خورشید بسیار آسان و مناسب هستند و شما مانند طرح زیر می توانید لکه ها را رسم کنید.
این تصویر مربوط به اولین طرح گالیله از لکه های خورشیدی است که در 2 جون 1612 آن را رسم کرده است
گزارشهای خود را به آدرس ایمیل