یک دکتر محقق استرالیایی با استفاده از تلسکوپی آماتور به کشف مهمی پرداخته است مطابق با این کشف اقیانوسها و قاره های زمین به شکلی متفاوت به سمت تاریک ماه میتابند.
سالی لانگ فورد دانشجوی دوره دکترای فیزیک از دانشگاه ملبورن میگوید: زمین تاب سیاراتی که پیرامون ستاره های دیگر را فرا گرفته اند میتواند دریچه ای به جهت مطالعه ویژگیهای ظاهری این سیارات به روی ما بگشاید. دکتر لانگ فورد و همکارانش از دانشگاه پرینکتون ملبورن برای نخستین بار نشان دادهاند که تفاوت در بازتاب نور از تودهها و اقیانوسهای زمین را میتوان بر روی سمت تاریک ماه مشاهده کرد. کماکان این پدیده را به نام زمین تاب می شناسیم. مقاله آنها این هفته در ژورنال بین المللی (زمین شناسی نجومی) منتشر خواهد شد. این نخستین مطالعه جهانی است که در آن از بازتابهای زمین جهت اندازهگیری تاثیرات قارهها و اقیانوسها بر روشنی قابل رویت یک سیاره استفاده میشود. اما در دیگر مطالعات از گستره تابش رنگی و حسگرهای مادون قرمز جهت تشخیص نمو گیاهی و پایش اقلیمی استفاده میشد.
لانگ فورد به مدت سه سال عکسهایی از سطح ماه جهت اندازهگیری روشنی قابل رویت آن می گرفت، رصد هایی که از ماه انجام میشد در مدت سه سال در زمان جذر و مد ماه صورت گرفته بود. پژوهش ها به گونهای هدایت میشد که در هر شامگاه هنگامی که هلال ماه فزاینده بود انعکاس زمین تاب از اقیانوس هند و ساحل شرقی آفریقا و در هر بامداد هنگامی که هلال ماه کاهنده بود از اقیانوس آرام سرچشمه میگرفت .
لانگفورد میگوید هنگامی که "زمین تاب" منعکس شده از کره ماه را رصد میکردیم هر شامگاه بازتاب روشنی را ازسمت اقیانوس هند مشاهده میکردیم و سپس همانگونه که زمین بطرف قاره آفریقا دوران میکرد این بازتاب و انعکاس بلوکه شده و ماه تاریکتر میشد لانگفورد نسبت به کشف سیاراتی که همانند زمین بدور سایر ستارگان میچرخد ابراز امیدواری کرد. وی همچنین افزود :حتی در صورتی که این سیارات آنچنان کوچک باشند که نتوانیم از سطح آنها عکسبرداری کنیم اما میتوانیم با کمک پدیده زمین تاب و بهمراهی دانش و آگاهی های ما از ویژگیهای ظاهری زمین چهره فیزیکی تازه ای را از این سیارات نوین تعبیر کنیم.