آموزشگاه آنلاین ستاره‌شناسی: آموزش ببینید، کارنامه دریافت کنید! به دوستان خود بپیوندید
قمر انسلادوس فضاپیمای کاسینی از قمر انسلادوس زحل (یکی از شگفت انگیزترین اجرام منظومه شمسی) تصاویر دقیقی ارائه کرد. این موزاییک، دارای کیفیت بسیار بالایی می باشد شما حتی می توانید خطوط نواری موجود در این قمر را ببینید که فوران های موجود در آن ها موجب توزیع ماده در این قمر میشود.
 
قمر انسلادوس 
یکی از سرچشمه های این فوران ها در سمت راست -بالا این تصویر(1) دیده می شود.
 

قمر انسلادوس
این تصویر(2) به وسیله ی دوربین عکسبرداری کاسینی در تاریخ 31 اکتبر 2008 و در فاصله ی 1691 کیلومتری (1056 مایل) این قمر گرفته شده است.

قمر انسلادوس 
 در تصویر 3 ، ناحیه ی فورانهای ll و lll مشخص شده است(فاصله  ی 5568 کیلومتر).برای تعیین مکان این فورانها ، محققان مناطقی را که پیش از این به وسیله ی دیگر تصاویر به دست آمده از کاسینی مشخص شده ، به دقت بررسی و اندازه گیری می کنند و سپس مکان آن در سطح انسلادوس را مشخص می کنند.

بهتر است همین حالا از دیدن این تصاویر لذت ببرید! چراکه فضاپیمای کاسینی سال آینده دوباره با این قمر پهلو می گیرد و در آن زمان ، قطب جنوب انسلادوس به دلیل تابش کمتر نور خورشید تاریکتر خواهد بود.

نویسنده: خسرو جعفری زاده

مدیر وب سایت آسمان شب ایران، عکاس آسمان شب

celestron banner 02

iranoptic 03

هر هفته یک چهره از آسمان شب ایران را پیش چشمان شما خواهیم آورد
  • شکارچی آسمان

    عکاس : اوشین زاکاریان   پیکرهٔ آسمانی یا صورت فلکی شکارچی (شکارگر) (در قدیم بزرگ‌منش یک صورت فلکی است که روی استوای

    ...
  • چهارطاقی سنگبر

    عکاس: مهدی خشنود   چهار طاقی ها بناهای مربع شکل هستند که دارای چهار طاق، چهار ستون، با گنبدی کوتاه، بدون دیوار با پلان

    ...

Warning: SessionHandler::write(): Write failed: Disk quota exceeded (122) in /home/nightsky/public_html/libraries/vendor/joomla/session/src/Storage/NativeStorage.php on line 114

Warning: session_write_close(): Failed to write session data using user defined save handler. (session.save_path: /home/nightsky/public_html/tmp) in /home/nightsky/public_html/libraries/vendor/joomla/session/src/Storage/NativeStorage.php on line 114