آموزشگاه آنلاین ستاره‌شناسی: آموزش ببینید، کارنامه دریافت کنید! به دوستان خود بپیوندید
سفر بعدی به مریخ، مأموریتی برای نمونه گیری و بازگشت به زمین خواهد بود که این تلاش مشترکی میان ناسا و سازمان فضایی اروپا (اسا) است. «اِد ویلر» مدیر بخش علوم فضایی ناسا در روز پنج شنبه خبر جدیدی را اعلام کرد. آزمایشگاه علمی مریخ، همان دو موسسه فضایی اسا و ناسا، طبق مذاکراتی که از ماه ژوئیه (تیر ماه) تاکنون داشتند در این هفته موافقت کردند تا مأموریت بعدی سیاره مریخ را با یکدیگر انجام دهند. 
همچنین ویلر افزود ما این پروژه ی مشترک را برای آینده تصویب می کنیم و این تأخیر (از MSL) برای برنامه بعدی مریخ فرصتی در اختیار همه ی زمینیان قرار می دهد. ناسا و اسا در حال همکاری با یکدیگر برای ساخت یک پایگاه مشترک در مریخ هستند. وی ادامه داد: این یک مأموریت مختص اسا یا ناسا نیست بلکه این یک مأموریت فضایی مشترک است. ما نیازمند کار با یکدیگر هستیم، ما هرگز نمی توانیم  هیچ مأموریت نمونه گیری  بازگشتی را بدون همکاری یکدیگر انجام دهیم. هدف هر دوی ما دست یابی به علوم است. ما یک گروه هستیم و در حال آماده سازی سیاره مریخ هستیم، ما برای رسیدن به این اهداف یک کمیته کاری مشترک تشکیل می دهیم.
 
 
این مأموریت رباتی،برای جمع آوری نمونه های خاک و صخره های سطح مریخ و بازگشت سفینه به زمین برای تجزیه و تحلیل نمونه های به دست آمده است. که این سفر هزینه ای بالغ بر 6بیلیون تا 8 بیلیون دلار در بردارد، که این مجموعه کار تا سال 2020 امکان پذیر نمی باشد.

این در حالی که بسیاری از مأموریت های بین المللی،به وسیله کمک و همکاری دانشمندانی از کشورهای متعدد و استفاده از ابزار آلات و همکاری با یکدیگر در کار تحقیقات است. ظاهراً این توافق نشان دهنده این است که موسسات فضایی می توانند با سهم هزینه های برابر، حتی تشویق کننده موسسات برای همکاری بیشتری هم باشند. این یک قدم دیگر نه تنها برای اکتشافات مریخ، بلکه برای اکتشافات فضایی آینده است.

برای سال های متمادی، یک گروه بین المللی از دانشمندان، به نام گروه بین المللی پژوهش اکتشافات مریخ است که  با یکدیگر به صورت دوره دراز مدت علمی و ترسیم یک منحنی استراتژی برای اکتشافات آینده مریخ همکاری دارند.

ناسا فهرستی از مأموریت های نمونه برداری و بازگشتی مانند"هدف آینده"برای سال های آتی در اختیار دارد و اسا نیز مأموریتی مانند همین را در بخش هایی از پروژه های خود مانند مأموریت "اکتشافات شفق"- مأموریتی برای ثبت در سال های 2020 تا 2022 را در نظر دارد.

نویسنده: خسرو جعفری زاده

مدیر وب سایت آسمان شب ایران، عکاس آسمان شب

celestron banner 02

iranoptic 03

هر هفته یک چهره از آسمان شب ایران را پیش چشمان شما خواهیم آورد
  • شکارچی آسمان

    عکاس : اوشین زاکاریان   پیکرهٔ آسمانی یا صورت فلکی شکارچی (شکارگر) (در قدیم بزرگ‌منش یک صورت فلکی است که روی استوای

    ...
  • چهارطاقی سنگبر

    عکاس: مهدی خشنود   چهار طاقی ها بناهای مربع شکل هستند که دارای چهار طاق، چهار ستون، با گنبدی کوتاه، بدون دیوار با پلان

    ...