امید است این همکاری ها تا پروژه های دیگری مثل دیدار سیاره زحل و اقمار آن نیز ادامه یابد.همچنین امید است با انجام این پروژها شاهد اکتشافات با ارزشی در قرن 21 باشیم.
David Soutwod رییس علوم کاوش های رباتیک ESA ضمن تاکید بر ضرورت همکاری های NASA و ESA , افزود : امید است این دو سازمان بتوانند اجتماعات بزرگ علمی را پدید آورند و این همکاری ها روز به روز گسترش بیشتری خواهد داشت.
مأموریت سیاره مشتری با نسل جدیدی از مدار پیما ها همراه خواهد بود که به مطالعه این غول گازی خواهند پرداخت و بعد از تکمیل مأموریت مشتری به سراغ اروپا یکی از اقمار مشتری می رود.
اسم مدار پیمایی که NASA می سازد (مشتری - اروپا ) است و ESA نیز مدارپیمایی با نام (مشتری - گانیمد ) خواهد ساخت.
این دو مدارپیما در سال 2020 از دو پایگاه مختلف، پرتاب خواهند شد و حدود 6 سال بعد در سال 2026 به مشتری خواهند رسید. اروپا سطحی از یخ دارد و دانشمندان در حال مطالعه هستند که چگونه می توان در اقیانوس های زیرین سطح اروپا موقعیت را برای سکونت انسان فراهم سازند.
گانیمد نیز بزرگترین قمر منظومه شمسی است. در واقع گانیمند تنها قمری است که توانسته برای خود میدانی مغناطیسی و جو تولید کند، احتمال می رود که در آن اقیانوس آب مایع نیز وجود داشته باشد.
سطح اقمار مشتری دارای دهانه های آتشفشانی قدیمی استه که نشان دهنده گذشته و مراحل شکل گیری منظومه شمسی است. سرانجام نوبت آ یو یکی از اقمار مشتری می رسد که لقب فعال ترین قمر آتشفشانی منظومه شمسی را نیز دارا است همچنین به دلیل سطح آبله گون آیو به آن پیتزای منظومه شمسی نیز می گویند!
احتمال موفقیت دلپذیری برای تک تک پروژه ها وجود دارد. مدیر مأموریت های علمی NASA در واشنگتن گفت: کماکان مأموریت سیاره مشتری و اقمار آن انتخاب شده است اما پروژه سیاره زحل و اقمار آن گام های بعدی ما در عرصه منظومه شمسی خواهد بود. مأموریت های اکتشافی سیاره زحل و اقمارش در آینده ای نه چندان دور توسط NASA و ESA اجرا می شود
در واقع NASA مدارپیما را می سازد و پروژه های ESA شامل یک خاک نشین و یک بالن پژوهشی است. این مأموریت ها جزئی از برنامه بلند مدت پژوهشی سیارات منظومه شمسی نیز خواهد بود.
این ها مأموریت های مهم سیارات بیرونی هستند که جواب قطعی برای سوالات ما دارند که می توانند به پرسش های ما از قبیل شکل گیری منظومه شمسی و احتمال حیات در دیگر نقاط منظومه را پاسخ دهد
منبع: www.universetoday.com